Hoppa till innehåll

SodaStream

Inom kolsyrat vatten är med all sannolikhet SodaStream det mest kända märket. Visionen för världen i stort är ”Ett globalt samhälle som kan njuta av en renare, hälsosammare planet som blivit möjlig tack vare att vi alla omfamnat enkel, rolig och ansvarsfull konsumtion”. På ett litet mindre plan ser man även uppgiften att ”Revolutionera dryckesindustrin genom att inspirera till enkla, kreativa och roliga sätt att njuta av bubbeldrycker”.

Sett över 1 år tillhandahåller SodaStream 1,5 miljarder liter kolsyrat vatten till människor över hela världen. Man vill dessutom se en minskning av användandet av engångsflaskor. Därför tillverkar man BPA-fria (en av världens vanligaste plastkemikalier) och diskmaskinssäkra flaskor att använda till själva maskinen. Dessa flaskor är återanvändbara i upp till 3 år.

Detta innebär att genom att ordna eget kolsyrat vatten i stället för att köpa, så kan du minska koldioxidavtrycket väsentligt jämfört med butiksköpt vatten. För att förtydliga: 1 återanvändningsbar SodaStream-flaska motsvarar 3 070 engångsflaskor av kolsyrat vatten! Så det går att göra skillnad!

Tänk också på att undvika de 4 största miljöbovarna i sammanhanget: Engångsflaskor av plast (som vi redan nämnt!), ”take-away”-muggar för kaffe, plastpåsar i butik samt sugrör av plast.